Mietitkö millainen pingismaila sopisi parhaiten käyttöösi? Kallein maila ei ole välttämättä se paras vaihtoehdo vaan pingismailan hankkimisessa kannattaa ottaa huomioon sekä se mihin käyttöön mailaa on ostamassa sekä oma pelitaso.

Huomioi valinnassa.

  • Oma taso
  • Pelaatko sisällä vai ulkona?
  • Pinnoite- mailan päällyste vaikuttaa nopeuteen ja kierteeseen.
  • Kilpailetko? Kilpailuissa voi pelata vain ITTF-hyväksytyillä mailoilla

Mailoista löydät numeroluokituksen (1-9) nopeus, kierre sekä pallokontrollin. Nämä tiedot helpoittavat valintaasi.

Millä tasolla pelaat?

Pingismaila ostoksilla kannattaa miettiä ensimmäisenä oma taso. Aktiiviharrastaja haluaa yllättää vastustajan kovilla kierteillä ja vasta-alkaja arvostaa hyvää pallokontrollia ja hidasta peliä.

Aloittelijan mailat

Aloittelijan ei kannata valita pingismailaa isolla nopeusluokalla vaan panostaa hyvään pallokontrolliin. Hidas hyvällä pallokontrollilla varustettu maila sopii aloittelijalle ja tekee pingiksen harjoittelusta mukavaa ja taidot kehittyvät nopeasti. Aloittelijan kannattaa siis hankkia maila jossa on hyvä pallokontrolli ja se ei ole liian nopea. Hidas hyvällä pallokontrollilla varustettu aloittelijalle sopiva pingismaila tekee pingiksen harjoittelusta mukavaa ja taidot kehittyvät nopeasti. Taitojen karttuessa voi sitten siirtyä nopeampaan mailaan.

Sopivia mailoja valikoimastamme

Harrastajan mailat

Hieman enemmän pingistä pelanneen harrastajan kannattaa valita hieman kovempi maila joka lisää nopeutta lyöntipeliin kehittäen hyökkäypeliä. Lisäämällä mailan nopeutta ja hankkimalla mailan jolla saa aikaan hyviä kierteitä kehität peliäsi!

Harrastajan mailoja valikoimastamme

Aktiivisen harrastajan / Kilpapelaajan mailat

Aktiivinen harrastaja /kilpailija osaa arvostaa kovaa lyöntipeliä ja sitä että mailalla saa kunnollisen kierteen palloon. Hyvällä kilpailukäyttöön sopivalla kovalla pingismailalla on kiva kiusata vastustajaa kovilla kierrelyönneillä ja iskeä palloa tarkasti kulmiin.

Aktiivi harrastajan / kilpailijan mailaksi suosittelemme:

Omat pingismailat sisä ja ulkokäyttöön

Pingispöytä hankitaan usein kodeissa terassille tai mökille. Puumailat eivät kestä kosteutta ja ulkona pingistä pelaavan kannattaakin hankkia ulkokäyttöön soveltuva pingismaila. Ulkokäytöön soveltuvat mailat on valmistettu muovista ja pelipinta on suunniteltu kestämään ulkokäytössä.

Ulkokäyttöön suosittelemme kahden mailan Stiga pingismaila pakettia

Kovaan käyttöön soveltuvat mailat

Koulu ja nuorisotila käytössä mailat ovat todella kovassa käytössä ja niillä pelataan todella paljon. Nuorten käytössä mailoja kuluu ja siksi kestävä ulkomaila on paras vaihtoehto. Se on perinteistä puumailaa huomattavasti pitkäikäisempi ja esimerkiksi Stiga Flow pingismaila on hyvä valinta kovaan käyttöön.

Mailan päällyste

Pingismailan päällysteen paksuus ja pinnan ominaisuudet vaikuttavat mailan ominaisuuksiin. Päällyste on kumia ja se vaikuttaa huomattavasti pallon kierteeseen sekä nopeuteen. Päällysteessä on näppylöitä jotka vaikuttavat näihin ominaisuuksiin. Päällyste asennetaan mailaan joko siten että näppylät ovat ulkopuolella tai sisäpuolella.

  • Kovissa mailoissa kumipäällyste on suoraan mailan puurunkoa vasten näppylät ulospäin.
  • Softmailassa rungon ja näppyläpäällysteen (ulospäin) välissä on pehmeä sienikumi.
  • Backside mailassa näppyläkumi on asennettu sisäänpäin ja välissä on sienikumi.

Ohutkuminen backside maila on helpo hallita ja sopii hyvin aloittelijalle.

Mailan materiaali

Mailan varsi valmistetaan liimapuusta tai muovista. Puumailoissa käytetään puulaatuina kovia puumateriaaleja joilla palloon saadaan nopeutta. Muoviset mailat ovat yleensä tarkoitettu ulkokäyttöön.

Mailan varsi

Nykymailat istuvat hyvin käteen. Mailan varsia on anatomisesti muotoiltuja, suoria sekä koveria. Mailan kahvan tulee istua hyvin.

Tärkeintä on että maila tuntuu hyvältä ja sillä pelaaminen on mukavaa.

Jos vielä mietit valintaa ja mikä pingismaila olisi oikea  - Autamme mielellämme. Voit jättää meille yhteydenoton tai soittaa meille! Vastaamme kysymykseesi myös chätissä!

Tutustu valikoimaan tästä

Blogiarkisto

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle.Facebook-sivu Tasapeli.fi verkkokauppa

FACEBOOK


Seuraa ja tykkää meistä Facebookissa, niin saat päivityksemme ja edut suoraan syötteeseesi!


Katso lisää>


GOOGLE+


Oletko Google+:ssa? Me olemme! Lisää meidät piireihisi niin näet missä mennään!


Katso lisää>


Tasapeli.fi InstagramINSTAGRAM


Oletko ottanut kuvan tuotteestamme? Olemme Instassa - seuraa ja näytä hastägillä #Tasapelifi meiltä ostamasi tuote meille!

Katso lisää

Twitter


Twiittaa meille! Löydät meidät twitteristä - seuraa ja ole mukana!


Klarna- maksa helposti laskulla tai osamaksulla